About the brand No.1ssue

Vegan? No issue bij No.1ssue!

No.1ssue is een duurzame, 100% vegan webshop, alle artikelen die je op onze website vindt, zullen altijd vegan en zo duurzaam mogelijk zijn. Onze kleding, accessoires en andere toekomstige artikelen zullen derhalve nooit producten van dierlijke afkomst bevatten en/of op dieren getest zijn, cruelty free ten alle tijden!

no.1ssue to be vegan and sustainable

Uiteraard doen wij daarnaast er onze uiterste best voor om alle keuzes die we maken, zowel voor de collectie als voor ons bedrijf, zo duurzaam mogelijk te maken voor mens, dier en milieu. Verpakkingen, branding en drukwerken zijn plasticvrij, van gerecycled papier en bedrukt met plantaardige inkten.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zich thuis voelt bij No.1ssue. Onze modellen zijn niet gephotoshopt en wij hopen dat je je vrij voelt om te dragen wat je wilt. Daarom is onze collectie in eerste instantie niet gerangschikt op gender of op maat. Vind je dat wel handig? Dan kun je ervoor kiezen om daarop te filteren, net zoals jij prettig vindt. 🖤

Over onze kernwaarden. 
No.1ssue staat voor
✔️ 100% Vegan
✔️ Zo duurzaam mogelijk
✔️ Een inclusief bedrijf in een vegan werkomgeving (voor inclusieve werkgevers staat gelijkwaardigheid en diversiteit voorop en maakt iemands gender, sekse, etniciteit, kleur, afkomst, geaardheid en of je wel of geen beperking hebt, niet uit voor zijn/haar/hun kansen. Deze werkgevers zetten in op diversiteit en creëren een cultuur waar medewerkers zichzelf kunnen zijn)
✔️ Maatschappelijk betrokken en onderneemt maatschappelijk verantwoord (MVO) waarbij op alle vlakken rekening gehouden wordt met de effecten van onze bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij in de breedste zin, van zo duurzaam mogelijk bankieren en inkopen tot afvalbeperking en een deel van de winst ten goede laten komen van non-profit organisaties (goede doelen).


Over Mandy.

Hi! Ik ben Mandy. Oprichter en eigenaar van No.1ssue. Geboren en getogen in Brabant. Na 23 jaar vegetariër te zijn geweest, leef ik sinds enkele jaren veganistisch. Misschien herken je het maar het voelde alsof mijn hart en mijn ogen toen pas echt open gingen. Na mijn opleiding en mijn eerste fulltime baan heb ik ruim 20 jaar in het familiebedrijf van mijn vader gewerkt waarvan de laatste 13 jaar als ondernemer.

Eind 2019 kwam het moment dat het roer om moest, ik realiseerde me dat ik niet meer blij werd van wat ik deed. Ik heb mijn bedrijf verkocht en tijdens een sabbatical van zo'n 2 jaar nieuwe plannen gemaakt om mijn droom waar te maken; een onderneming waarin mijn vegan normen en waarden de basis zijn.

Omdat ik nooit bedrukte sweaters en shirts heb kunnen vinden die zowel een boodschap uitdragen maar ook bij míjn stijl passen en die ook écht vegan en duurzaam waren (wist je dat veel vegan t-shirts 'vegan' genoemd worden omdat er een vegan boodschap op staat maar dat die eigenlijk fast-fashion zijn en niet duurzaam/vegan bedrukt?), werd dat het begin van mijn nieuwe uitdaging.

Ik vind het supertof om met mijn bedrijf met andere duurzame / vegan ondernemers samen te werken, om mijn bedrijf vorm te geven en om deze ondernemers een boost te geven! Het contact met hen en jullie geeft zoveel positieve energie. Samen maken we een verschil en ik vind het supertof dat jij hier nu ook bent! Want of je nou ondernemer of consument bent, uiteindelijk kunnen wij ons allemaal uitspreken, met iedere euro die we uitgeven, vóór een duurzamere, diervriendelijkere wereld 🖤

Tot slot nog 14 volledige random facts over mij ;-)

  1. Vegan voor de dieren, op de eerste plaats.
  2. Kan niet tegen onrecht (daarom ook fact 1 op 1).
  3. Verslaafd aan groene thee
  4. En aan soep.
  5. En aan bietensmoothies (het recept vind je in de highlights).
  6. Verliefd op onze 2 Weimaraners Scott & Duck [Duuk].
  7. Geregistreerd stamceldonor bij Matchis en orgaandonor.
  8. Wordt (extra) blij als de zon schijnt.
  9. Loves Amerika, droomt van Hawaii.
  10. Was bijna 2 jaar vrijwilliger bij Vegan Friendly, een project van de NVV (Nederlandse Vereniging voor Veganisme) maar door deze drukke nieuwe uitdaging heb ik dat stokje helaas over moeten dragen (uiteraard heeft No.1ssue ook het Vegan Friendly Label).
  11. Ik heb mega hoogtevrees dus vakantie in de bergen en skiën is niet aan mij besteed.
  12. Ik heb in mijn leven best veel sporten gedaan (ballet, turnen, tennis, surfen, handbal, fitness o.a.) maar niks blijvends, ik vond mezelf daarom nooit echt een sporter maar sinds 2 jaar sport ik 3-4 p/wk buiten en dat was echt een eye-opener, heerlijk! Zelfs in de sneeuw. Het weer zal me in ieder geval niet tegenhouden ;-)
  13. Ik hou van eten! Mijn favoriete uitje is dan ook in een restaurant.
  14. Mijn dag begint nog beter als er konijntjes of andere dieren voor mijn keukenraam lopen (gratis geluk in de tuin vind ik dat 🖤).

Ik vind het super om kennis te maken met jou! Dus let's connect! 🖤

Instagram No.1ssueQR Facebook No.1ssueTikTok No.1ssueLet's connect on LinkedIn Mandy